Sluiten

GrowWithFlow 2018: Flow helpt AZG

Op 4 oktober was het weer zover: we organiseerden ons jaarlijkse Flow event rond technisch schrijven. Maar deze keer besloten we het over een andere boeg te gooien. In plaats van demonstraties en workshops te geven bij ons op kantoor, gingen we de boer op. We trokken naar Artsen Zonder Grenzen om hen te helpen met hun technische documentatie en communicatie.

Technisch schrijven voor het goede doel

Jaarlijks organiseert Flow een event met presentaties en workshops. We laten onze klanten dan een kijkje achter de schermen nemen. In het verleden hebben bezoekers zo al workshops gestructureerd schrijven gevolgd of geleerd hoe ze aan de slag kunnen bij het kiezen van een CMS. Het was een succesformule, maar we vonden dat het tijd werd wat breder te kijken en uit onze comfortzone te stappen voor een goed doel. Na een rondvraag binnen het bedrijf, kozen we uiteindelijk voor AZG.

Artsen Zonder Grenzen

Deze internationale hulporganisatie zet zich al sinds 1971 in op internationaal vlak om de slachtoffers van conflicten en rampen van hulp te voorzien. Iedereen die het T-shirt met het AZG/MSF-logo draagt, draagt ook de waarden van de organisatie met zich mee: neutraliteit, onafhankelijkheid, maar vooral respectvol engagement voor mensen in nood.

Zes teams, zes uitdagingen

AZG reageerde meteen positief op ons voorstel om al onze collega’s een volledige dag in te zetten. Tijdens de initiële gesprekken verzamelden AZG 6 knelpunten binnen hun documentatie en communicatie. Flow stelde daarop 6 teams samen om met experts binnen de hulporganisatie samen te zitten en de uitdaging aan te gaan. De opdrachten varieerden van het opstellen van een workflow voor het al dan niet aannemen van interne grafische projecten tot het uitwerken van de homepage van een intranet en een gids voor mobiele operatiezalen.

Op 4 oktober kwamen we allemaal toe in de Gewijde-Boomstraat in Elsene. We maakten kennis met onze collega’s-voor-één-dag en het probleem dat we die dag zouden aanpakken. In de voormiddag stelde elk team een stappenplan voor hun taak samen en gaf al een eerste aanzet tot een oplossing. In de namiddag werd de oplossing verder uitgewerkt. We eindigden de dag met een presentatie van onze vooruitgang. Sommige projecten waren te groot om op één dag afgewerkt te worden, maar elk team leverde een concrete oplossing aan waar AZG dan verder mee aan de slag zou kunnen.

Ook steunen?

https://www.msf-azg.be/nl/doe-een-gift