Sluiten

Flow @ Adobe Tech Comm Day 2019

Op de Adobe Tech Comm Day van dit jaar (Amsterdam, 19 september) zullen Flow-experts Anouk Gorris en Elien Valcke tonen hoe je met FrameMaker en DITA op een efficiënte en eenvoudige manier documentatie kunt maken en publiceren.

In het huidige informatietijdperk is het cruciaal om informatie op een efficiënte en duurzame manier te structureren. En soms kan een eenvoudig verzoek om een ​​gebruikershandleiding leiden tot zoveel meer…

FrameMaker en DITA combineren

Stel je voor dat je drie verschillende soorten documentatie moet maken met heel verschillende paginalay-outs en voor een verscheidenheid aan talen, waaronder Chinees – allemaal rechtstreeks gegenereerd vanuit dezelfde bronbestanden. Dat lijkt misschien onbegonnen werk, maar de combinatie van DITA, DITA-FMx en Adobe FrameMaker bleek de perfecte oplossing te zijn.

In een mum van tijd complexe processen verwerken

Stel je voor: je documentatie zit overal verspreid en is bovendien onvolledig. Je hebt niet veel tijd want daar zijn de eerste deadlines al. Dan is Adobe FrameMaker de ideale tool om een ​​sjabloon te ontwerpen dat alle complexe taken en processen in een mum van tijd aankan. Oef, je hebt het gehaald! Maar nu blijven de vragen komen waardoor je gedwongen bent om de mogelijkheden van FrameMaker verder te verkennen zodat je aan de eisen van de klant kunt voldoen. Die wil bijvoorbeeld alle informatie altijd binnen handbereik hebben, in veel gevallen bijna een onmogelijke taak. Met Adobe FrameMaker kun je echter eenvoudig afbeeldingskaarten maken met hotspots waarmee de gebruiker vrij kan beslissen over welk onderwerp hij meer gedetailleerde informatie nodig heeft.

Onderwerpen die aan bod komen

  • Werken met DITA en DITA-FMx in FrameMaker (release 2019).
  • Hoe beheer je lay-outs: FrameMaker is de ideale tool voor paginacompositie als je in een mum van tijd grote hoeveelheden tekst moet herwerken.
  • Hoe gebruik je afbeeldingskaarten met hotspots: afbeeldingskaarten met hotspots zijn handig als je veel content wil beheren. Geef een visuele samenvatting en maak hotspots zodat de gebruikers zelf kunnen beslissen welke (extra) informatie ze nodig hebben.
  • Hoe maak je optimaal gebruik van de output: FrameMaker voor print, maar nu ook voor web.
  • Hoe gebruik je DITA-boekmappen, DITA-kaarten en DITA-FMx in FrameMaker om verschillende soorten output te genereren met behulp van één set bestanden.

Wil je het nieuwste in de wereld van technische communicatie ontdekken of onze sprekers ontmoeten en begroeten? Kom dan naar de Amsterdam Adobe TechComm-dag op 19 september 2019. Je vindt het volledige programma en het inschrijvingsformulier hier.