Sluiten

Flow@Adobe TechComm Day

Kom met ons kennismaken op de Adobe TechComm-dag, hét moment om alles te weten te komen over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de technische communicatie.

TechComm-hoogdag in Amsterdam

Op 20 september in Amsterdam ontdek je via infosessies en demonstraties hoe de nieuwste tools onze manier van schrijven, publiceren en lezen zullen veranderen. De samenkomst is bovendien een unieke kans om je TechComm-netwerk verder uit te bouwen en bij te leren van gerenommeerde professionals uit het vakgebied. Flow wordt er vertegenwoordigd door onze expert, Yves Barbion, een prijswinnende technisch schrijver met meer dan 25 jaar ervaring in het vak en een erkende Adobe FrameMaker trainer. Hij zal je die dag wegwijs maken in hoe Adobe FrameMaker je kan helpen in het vormgeven van je technische documentatie.

Yves Barbion - TechComm expert

 

Complexiteit van technische documentatie

Van nature is technische documentatie vaak veel complexer dan web- en marketingcontent, zeker als je wilt publiceren vanuit gestructureerde inhoud zoals DITA XML. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je een combinatie van verschillende paginaformaten en pagina-oriëntaties in één document wilt weergeven, of dat je geavanceerde automatische nummeringsschema’s en een groot aantal grafische bestanden en tabelindelingen nodig hebt.

Publiceren met FrameMaker

Tijdens zijn presentatie onthult Yves hoe wij bij Flow deze uitdagingen oplossen met Adobe FrameMaker, een krachtige tool met een intuïtieve grafische gebruikersinterface die je in staat stelt in een mum van tijd sjablonen te ontwerpen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden toont Yves hoe we Adobe FrameMaker gebruiken om documenten van DITA naar PDF te publiceren. Met deze methode combineren wij de duidelijke structuur van DITA met de veelzijdigheid van Adobe FrameMaker om zo onze klanten van duidelijk gestructureerde en toegankelijke documentatie voorzien.

Wil je weten wat er vandaag leeft in de wereld van de technische communicatie of kennis maken met onze spreker? Schrijf dan alvast 20 september in je agenda voor de Adobe TechComm-dag in Amsterdam!