Sluiten

Van DITA-content vlot naar een pdf in je huisstijl?
Een makkie met MiramoPDF!

Hoe kun je je DITA-content gemakkelijk publiceren naar pdf? En hoe kun je dit het efficiëntst doen? De uitdaging is vaak om snel en eenvoudig goeie templates te maken om de documentatie in pdf-formaat te publiceren, en liefst in een professionele lay-out die overeenstemt met je huisstijl.

Een van de voordelen van (technische) content schrijven in DITA-formaat of in XML in het algemeen, is dat je structuur en content kunt scheiden van de presentatievorm. Hierdoor hoeven technisch schrijvers zich niet meer bezig te houden met het tekstformattering en paginaopmaak. Maar uiteindelijk heb je wel nog een pdf nodig.

Rechtstreeks vanuit DITA publiceren is niet evident

Er zijn verschillende manieren om naar pdf te publiceren. Allemaal hebben die hun voor- en nadelen, afhankelijk van de vereisten voor je document. Rechtstreekse publicatie vanuit DITA naar pdf lijkt een voor de hand liggende keuze. Alleen, ze wordt tot vandaag nog niet vaak gebruikt, zeker niet door kmo’s.

Hiervoor zijn een aantal redenen:

  • De pakketten die dit aanbieden zijn doorgaans heel duur.
  • De opensource-oplossingen vragen hoge technische kennis.
  • Het is niet meer mogelijk om zelf kleine aanpassingen te doen in de finale bestanden.

Nu is er echter een goed en betaalbaar alternatief voor rechtstreekse publicatie vanuit DITA: MiramoPDF.

Waarom MiramoPDF een betere optie is

MiramoPDF omvat een plug-in voor de DITA Open Toolkit en MiramoDesigner, een grafische interface waarin je visueel een pagina-indeling kunt creëren. Je kunt zonder problemen stijlen toekennen aan de verschillende soort tekst (alinea’s, opsommingen, genummerde-stappenlijsten …), waardoor het voor mensen zonder een technische achtergrond gemakkelijk aan te leren is. Na het creëren van een goede template is het ook niet meer nodig om die kleine, manuele aanpassingen te doen waar tot op heden veel tijd aan verloren ging. De publicatie van je pdf verloopt op die manier sneller, eenvoudiger en zonder extra tussenstappen.

We zetten de voordelen van MiramoPDF op een rijtje:

  • rechtstreekse publicatie van DITA naar PDF
  • grafische gebruikersinterface
  • gemakkelijk aan te leren
  • goedkope prijs
  • heel goede support.

Ben je op zoek naar een snelle en handige manier om je DITA-content naar pdf te publiceren? Contacteer ons en we helpen je met plezier deze oplossing te ontdekken.